DV Zvončić, Nedelišće

Skupina Sovice iz DV Zvončić iz Nedelišća javila se sa svojim radovima koji su nastali po uzoru na zamišljen svijet djevojčice Vere iz slikovnice “Vera među knjigama” Davorke Premec. Svi radovi nastali su pod mentorstvom Marijane Sklepić i Valentine Bel.

David Posavec, 5 godina, Superjunak
 Dječak je po prirodi tih, povučen i samozatajan. Uz vrlo malo riječi redovito samoinicijativno rješava problemske situacije s kojima se susreću njegovi prijatelji u igri. Vrlo nenametljivo, s visokim pragom osjećaja za drugoga i konkretnim postupcima uvijek pomaže. U svijetu mašte on je super junak koji pomaže svima kojima je to potrebno, iako živi sam u svom dvorcu sa zastavom.
Josipa Zadravec, 5 godina, Verin grad budućnosti
 
Djevojčica se potpuno poistovjećuje s Verom iz slikovnice “Vera među knjigama” te nam svojom ilustracijom pokušava približiti svoj doživljaj Verinog grada iz mašte.
Rita Dragaš, 5 god, Doktorica za životinje

U svijetu mašte Rita je veterinarka. Svoj svijet fantazije prožima realnim elementima. U ovom slučaju to je mačak Bobi. Djevojčica izražava visok stupanj empatije, brige za životinje i visok stupanj odgovornosti za kronološku dob.
Pia Babić, 5 godina, I ja sam balerina

 Djevojčica ilustrira svoj svijet mašte u kojem je ona jedna od balerina. Rad nastaje po uzoru na Verin zamišljen svijet samo što djevojčica vrlo živopisno izražava svoju maštu.