OŠ Viktorovac i čitanje priče Uhvati mi plavog medu

Jedan od naslova u okviru projekta „Naša mala knjižnica“ jest slikovnica „Uhvati mi plavog medu“ autorice Silvije Šesto s nježnim ilustracijama Vande Čižmek. Priča je to o dječaku Svemiru i njegovoj igrački. Nepredvidive je radnje pa su učiteljica Željka i knjižničarka Iva odlučile 1. c razredu svakoga dana otkrivati mali dio priče kako bi pobudile dječju maštu. Plavi medo navraćao je u učionicu, a zatim u knjižnici otkrio kraj priče. Sve je to bio uvod u razgovor o osjećajima koje su učenici prepoznavali, o njima razgovarali i dijelili ih uz međusobno uvažavanje. Plavi medo oprostio se s prvašićima i nastavio svoj put u 2. b razred.

Istu slikovnicu na različit način čitaju učenici prvog i drugog razreda. Drugašići, sada već čitači, upoznali su se s projektom „Naša mala knjižnica“, a zatim u prilagođenom ambijentu školske knjižnice na glas čitali priču o plavom medi, koji je ovoga puta bio tek pažljivi slušatelj u publici. Učiteljica i knjižničarka u suradnji poslale su medvjedića na putovanje s dnevnikom putovanja i sa zadacima koje će dio učenica u siječnju predstaviti ostatku razreda.

Učenice 2. b razreda OŠ Viktorovac, Ava, Kiara i Petra, pročitale su slikovnicu “Uhvati mi plavog medu”, ispunile Dnevnik plavog mede, samostalno izradile lutkice, scenografiju, dramatizirale i izvele igrokaz. Učenici njihovog razreda djevojčice su nagradili velikim kazališnim pljeskom, a slikovnica “Uhvati mi plavog medu” nastavila je svoje putovanje u domove čitatelja! Ava, Kiara i Petra autorice su i fotografija lutkica!

Učiteljica Nikolina i knjižničarka Iva šalju puno pozdrava!