OKRUGLI STOL NMK

Dragi naši koordinatori i koordinatorice, pratitelji i pratiteljice, poštovani roditelji,

pozivamo vas na Okrugli stol Naše male knjižnice!

Susret će se održati 27.03.2023. s početkom u 18.30h putem platforme Zoom. Prijave za sudjelovanje će biti omogućene u srijedu, 08.03.2023., a vršit će se putem obrasca za prijavu. Sudjelovati mogu SVI ZAINTERESIRANI!

Cilj nam je okupiti sve ovogodišnje koordinatore i koordinatorice u jednom zajedničkom susretu kako bi vrtići dobili uvid u načine čitanja u školi, te kako bi se škole prisjetile kako se to uz puno igre radi u vrtiću. Knjižnice će nas pak poučiti zajedništvu i okupljanju u zajedničkom cilju: čitanju, promišljanju i djelovanju, što je temeljna zamisao ovog projekta.

Susret će se sastojati od nekoliko kraćih izlaganja: dobit ćemo uvid u projekt NMK povezan s jednim drugim zanimljivim projektom, a zatim ćemo čuti nekoliko kraćih izlaganja na temu slikovnica Plava patka, Kako zagrliti ježa i Tisuću ptica. Poslušat ćemo i dojmove iz OŠ Augusta Cesarca u Krapini, u kojoj se projekt NMK provodi u školskoj knjižnici.

Kako bismo obogatili ovo naše druženje, pozvali smo u gosta-prevoditelja. Njegovo je ime Krešimir Krnic, a osim što je i jedan od idejnih začetnika ovog projekta, svake godine nam donosi nove, inovativne i kreativne prijevode NMK knjiga s raznih europskih i istočnih jezika. Krešimir će nam govoriti o načinima prevođenja za djecu, na koje probleme najčešće nailazi te kako izabire riječi koje na kraju završe među koricama.

Sudjelovanje na ovom događaju je potpuno besplatno. Također, snimka Okruglog stola će biti javno objavljena na našem Youtube kanalu i moći ćete joj pristupiti kada god to vama odgovara. No osim snimke Okruglog stola, na našem kanalu možete pogledati i dosadašnji tijek projekta, kratke videouratke s fotografijama raznih radova naših škola, vrtića i knjižnica te skraćene snimke naših online radionica na kojima sudjeluju i izlažu naši vrijedni koordinatori i koordinatorice.

Projekt NAŠA MALA KNJIŽNICA iz godine u godinu broji sve više škola, vrtića i škola-sudionika. Naravno da nas to iznimno veseli, no to također znači da je potrebno požuriti s prijavom! Broj sudionika je ograničen jer želimo osigurati kvalitetan i sadržajno bogat susret, stoga nemojte zaboraviti postaviti podsjetnike za srijedu, 08. ožujka i popuniti našu kratku prijavnicu!