MAMIN ZMAJ

OŠ Jurja Dobrile, Rovinj

DV Mendula, Pirovac

OŠ Stjepana Radića, Bibinje

Bibinje, 20. svibnja 2021.

Dragi naš Zmajiću!

Jako te volimo i nadamo se da će ti na Mjesecu biti lijepo. Neka ti put bude ugodan i dobro se zabavi. Tvoji prijatelji te tamo čekaju pa nećeš biti sam. Nadamo se da ćeš pronaći svoju braću i sestre. Sve ih puno pozdravi! Nemoj se ljutiti i ispuštati vatru po drugima jer bi se oni mogli rastužiti i mogao bi ih ozlijediti.

Ponekad si nas znao naljutiti, ali ipak si bio dobar prijatelj i jako ćeš nam nedostajati. Sigurni smo da ćemo se jednoga dana opet sresti i tome se jako veselimo. Nadamo se da ćeš nam se vratiti. Jedva čekamo taj dan, tvoj povratak. Čeka te veliko iznenađenje! Napravit ćemo ti pravi tulum na koji ćemo pozvati sve tvoje i naše prijatelje, učitelje, ravnateljicu, tete spremačice i domara. Zamolit ćemo našu kuharicu Anu da napravi keksiće u obliku zmajeva. Nabavit ćemo čak i disko kuglu!

Do tada, evo jedna pjesmica za tebe:

            Zmajiću, Zmajiću,

            zločest si bio

            al´ te svejedno volimo mi!

            Kad se odmoriš na Mjesecu svome,

            opet se nama vrati ti!

            K nama se uskoro vrati,

           brzo nek teku sati.

            Puno te volimo svi,

            vrati se nama  ti!

 

Puno te vole učenici iz produženog boravka OŠ Stjepana Radića Bibinje:

Bruna, Iris, Karmen, Karolina, Melani, Nikol, Toma i Vida!

DV Zvončić, Ozalj

Dragi Mjesečev zmaju,

Bio si mi jako drag i zato te želim pozdraviti. Vidio sam da se spremaš otići na Mjesec. Nadam se da ćeš sretno doputovati i da ćeš pronaći nove prijatelje i biti sretan. Nadam se da tamo ima puno igraonica i proslava i da će ti biti zabavno. Ako možeš,ponekad me dođi pozdraviti.

Imam još nekoliko pitanja za tebe. Ima li još kakvih čudesnih bića gore na Mjesecu? Možda jednoroga ili vila? Sirena i robota? Živi li i ostatak tvoje obitelji na Mjesecu? Volio bih jednom vidjeti tvoje prijatelje. Živite li u dvorcima ili u pećinama? Boli li kada rigaš vatru? Je li ti bilo tijesno živjeti u mami?

Volio bih kada bi mogao i mene povesti na Mjesec da zajedno putujemo. Iako ćeš mi nedostajati,volim kad je mama smirena i ne riga vatru. Opraštam ti što je nekada mamu boljelo. Ja ću sada slušati mamu i biti dobar.

Puno te volim!

OŠ Novska

OŠ Donji Kraljevec