NMK u OŠ Mahično

Učenici 3. razreda odlično su prezentirali svoje uratke o dvjema državama uključenima u projekt Naša mala knjižnica – Sloveniji i Hrvatskoj. Sigurno su i samouvjereno nastupili pred svojim prijateljima iz razreda, a svoju su ozbiljnost pokazali i u samoj pripremi za ovaj sat: koristili su se provjerenim izvorima informacija, stoga su njihovi radovi ne samo vrlo zanimljivi nego i puni isključivo točnih podataka. Vjerojatno ćete se složiti s nama kako danas, u svijetu pretrpanom informacijama sumnjive kvalitete, ovakvi radovi zaslužuju svaku pohvalu.

Rad Dine Penića o Sloveniji, plakat Vida Pešuta o poveznicama između Slovenije i Hrvatske te zajedničke radove o Sloveniji Mateja Laića i Jakova Mihalića odnosno Mie Šimunić, Karle Zdelar i Lorenza Ivke možete pogledati u našoj školskoj knjižnici, a prezentaciju Jakova Davida Vukovića (u čiju se izradu uključila cijela obitelj!) možete naći u privitku (kao priloženi dokument).

Sigurni smo da ćete uživati, baš kao što smo i mi!

Učenici 3. r. s učiteljicom Jasminom Štefan učionicu s vremena na vrijeme pretvaraju u Brljibanovo kazalište te se pripremaju za naaaaajluđi mjesec u godini!

A Vid i Gabrijel iskoristili su ovu blagu zimu kako bi u prirodi pronašli materijale za izradu životinjskih likova iz priče „Sjeverac dječarac i patka selica“, jednog od naslova uključenih u projekt Naša mala knjižnica. 

Vidovi vjeverica i puh te ptica i šišmiš:

Gabrijelovi medvjed i gavran, lisica i vjeverica te zec i vuk.