Osnovna škola Mahično – Karlovac

Mahično - čitateljski kutić

Čitateljski kutić

Učenici Osnovne škole Mahično izradili su svoj čitateljski kutić. Naziv kutića napisali su glagoljicom kako bi obilježili spomendan prvog hrvatskog pisma.

Na policama čitateljskog kutića, osim naslova uključenih u Našu malu knjižnicu, nalaze se naslovi dragi učenicima i učiteljicama kao što su knjige o omiljenom liku iz slovenske književnosti Kekecu, knjige Zorana Pongrašića, knjige o sportašima, zbirke pjesama Grigora Viteza, knjige o životu djece širom svijeta i gotovo sve knjige Kęstutisa Kasparavičiusa. Učenici čitaju uživajući i uživaju čitajući.

Društvo u kutiću često im prave učenici 4. razreda, njihova učiteljica Katarina Kranjčec i knjižničarka Svjetlana Basara, a u projektu osim učenika iz OŠ Mahično, aktivno sudjeluju i njihovi kolege iz kombiniranog razreda Područne škole Goršćaki i njihova učiteljica Draženka Jančić. Zajedno su u travnju 2019. ugostili cjenjenog litavskog pisca i ilustratora Kestutisa Kasparavičiusa prilikom njegova posjeta Hrvatskoj.

Čitalački vlakić

Iz OŠ Mahično pristigao je čitateljski vlakić u kojem je 17 učenika pročitalo 27 naslova, što dovodi do zavidne brojke od 459 vagona!

Literarno-likovni natječaj