Osnovna škola Vazmoslav Gržalja – Buzet

Čitateljski kutić

BUZET – U sklopu nagradnog zadatka za Najčitateljskiji kutić pobjedu je odnio 2. razred Osnovne škole „Vazmoslav Gržalja“. Čitateljski kutić učenici su izradili uz vodstvo knjižničarki Mirjane Krbavčić i Tee Marmilić.

Njihov čitateljski kutić smjestio se u knjižnici, tik do prozora, a prekriva ga čarobni veo ispod kojeg se nude, čitaju i prepričavaju mnoge tajnovite priče pune neobičnih likova i radnji, a pored toga učenici su smislili i pjesmicu o Čitateljskom kutiću.

Izrada čitateljskog kutića, posebno je zanimljiva jer školama omogućava da sudjelovanjem učenika u njegovom osmišljavanju i izradi, knjige približe djeci na spontan i nenametljiv način svakodnevno prije nastave, za vrijeme odmora ili poslije nastave.

PJESMICA O ČITATELJSKOM KUTIĆU:

Što se u kutiću radi?

Čita, uči, priča se, šali.
U kutiću rado se lista
i nove slikovnice za časak prelista.
U kutić svi se rado zguraju,
na krilima mašte u daleke svjetove otputuju!
što se još u kutiću radi?
Prijateljstvo tu se sadi!”

Čitalački vlakić

Učenici OŠ Vazmoslava Gržalje iz Buzeta ponosni su na svoj vlakić, pročitali su 201 knjigu. Učenici su marljivo čitali, popunjavali
vagončiće i čitateljski vlakić postajao je sve dulji i dulji Posebno bi htjeli istaknuti  učenike 2.razreda Alisu Marković i Denija Merlića koji su pročitali svatko po 30 knjiga. 

Literarno-likovni natječaj

Galerija