Raspored i sadržaj Okruglog stola NMK

Poštovane i drage kolegice i kolege, koordinatorice i koordinatori te svi zainteresirani,

Dobro došli na Okrugli stol NAŠE MALE KNJIŽNICE, europskog projekta za poticanje čitanja među djecom! Kao što već znate, Okrugli stol će se održati 27.03.2023. s početkom u 18.30h.

Gost predavač bit će Krešimir Krnic, književni prevoditelj i profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ukratko će nam predstaviti proces prevođenja literature za djecu, na koje teškoće nailazi te na koji način usklađuje prijevod s izvornikom.

Zatim će nam se predstaviti ustanove koje marljivo sudjeluju u projektu: Dječji vrtić Malešnica (Zagreb), Dječji vrtić Prečko (Zagreb), Dječji vrtić Ploče (Ploče), te Osnovna škola Augusta Cesarca (Krapina), koji će kratkim prikazima svojih aktivnosti prikazati tijek projekta u svojim odgojnim skupinama i razredima te s nama podijeliti svoja iskustva i ideje.

U nastavku se nalazi prikaz rasporeda i sadržaja izlaganja, a svi sudionici pozvani su iznijeti svoje ideje, mišljenja i dojmove, ili pak ukratko predstaviti aktivnosti temeljene na poticanju čitanja i popularizaciji dječje knjige.

Raspored i sadržaj izlaganja o provođenju projekta Naša mala knjižnica, šk.god. 2022.-2023.