Registrirajte se svojim imenom i prezimenom i postanite dio interaktivne NMK zajednice! Komentirajte, razmjenjujte mišljenja i profesionalno se povežite s kolegama i kolegicama u projektu. Učinimo ovaj forum mjestom za učenje i stjecanje novih profesionalnih iskustva!
Prije početka korištenja Foruma, molimo vas da pročitate Pravila ponašanja i Upute za korištenje.
Molimo vas da komunikaciju održavate primjerenom, pristojnom i poticajnom. Svoje objave objavljujte u odgovarajuće teme. NMK zadržava pravo moderiranja i kontrole sadržaja – svi neprimjereni sadržaji i komentari, vrijeđanja i drugi oblici neprimjerene komunikcije bit će izbrisani, a autori takvih sadržaja bit će blokirani. Nepoštivanje GDPR odredbi kao i nepridržavanje zakona RH bit će prikladno sankcionirani.
-iz DV Buje u Istri, odg. sk. "Kockice" stigao je u Zagreb, u DV Remetinec, odg. sk. "Pikulice" knjižni junak jež Ježurko. U našoj maloj knjižnici listali smo slikovnice iz NMK-a i pronašli Ježurku gdje pozira na livadi s komadom tkanine s uzorkom. Bila je to priča, "Ideja od milijun dolara"!
"...ako ga malo bolje pogledate vidjeti će te mu na glavi dvije crvene jabuke i jednu malu gljivu koje su mu se prikvačile na iglice dok je šetao po vinogradu. Budite bez brige slobodno ga zagrlite svom svojom snagom, jer njegove bodlje ne bodu. Jako je uzbuđen što je došao k vama, nikada nije putovao i sada ima priliku družiti se s vama."-(stoji u pismu-iz bilježnice).
U našem novom centru liječnika pregledao se naš najslađi gost, jež iz Istre, zvan Ježurko!
Odmad je zavirio sa svojim malim nosićem u novi kutić, ordinaciju. Nije ni slutio što ga sve tamo čeka. Danas je liječnica Veronika, a medicinska sestra je Mia. Prvo su mu izmjerile temperaturu 36,1° C. "Srce mu je kucalo, trbuščić je bio malo tvrd, a imao je i upalu uha." Liječnica mu je prepisala lijek za zdravlje.
"Piti dvije žličice na dan. Doći na kontrolu u četvrtak, jer mora kapati nos."
Gostovao je kod većine djece iz skupine, a evo jedne priče koju nam je ispričala djevojčica Mara.
"Jednoga dana pozvonio mi je jež na vrata. Pozvala sam ga unutra i dala mu bananu. Upoznao se sa novom prijateljicom, ovcom Mery. Onda sam ih grlila, ljubila i mazila. Onda je bilo vrijeme za večeru. Iza toga smo prali zube. Onda smo išli u krevet. Pročitala sam mu priču za laku noć. Ujutro ga nisam vidjela u krevetu, bio je u vrećici za put. Ježurko pusa, bok!"
Pozdravili smo se s našim Ježurkom, zapakirali smo ga s malim iznenađenjem za naše prijatelje "Kockice" i njihove odgojiteljice, te ga vratili u njegov rodni kraj Buje u Istri. Bilo je to kratko, ali lijepo druženje. Nadamo se jednom opet ugostit kojeg junaka, te biti u kontaktu i razmijeniti pokoja iskustva i doživljaje!
-Ježurko kaže, Pikulice bok!
© 2026 NMK